Back to All Events

Scrummen in de Klas (NL)


  • Het Leerklooster Beervelde Belgium (map)

Een tweedaags leertraject waarin we “cooperatief leren” toepassen in haar nieuwste en meest revolutionaire gedaante.
SCRUM is een framework dat voor het eerst werd beschreven door Takeushi en Nonaka, beide aan Harvard Business school, in The New New Product Development Game (1986) en dat daarna vooral in de IT industrie werd opgepikt in het kader van product delivery. Sedert de publicatie van het Agile Manifesto (2001) is Scrum helemaal naar de voorgrond gekomen, als een Agile framework bij uitstek. Omdat Scrum zo dicht staat bij de natuurlijke manier van werken en leren heeft het ondertussen een hele reis afgelegd tot in alle hoeken en kanten van onderwijs, didactiek, instructional design, leren en training. Vandaag is er Scrum in de Klas en EduScrum – en er zijn Zelforganiserende LeerScrums, actief in zowel het onderwijs als de professionele wereld.

Leren met Scrum of Scrummen in de Klas  is een extreme vorm van cooperatief leren en sluit naadloos aan bij wat de nieuwe generatie professionals van nature doet en wil.

In deze tweedaagse leren we aan de hand van een aan het leren aangepaste Scrum Guide wat de essentie is van Scrum en hoe we dat in een leer-omgeving, in een professionele organisatie (of in de klas) kunnen uitrollen en toepassen. Daarna gaan we met experimenten aan de slag. Op het einde van dag 2 ben je als deelnemer in staat om een Lerend Scrumnetwerk uit te rollen in jouw organisatie – en om het framework van leren met Scrum op een professionele manier te begeleiden.

Inschrijven: hier

Earlier Event: November 10
Art Projected Constellations
Later Event: November 21
Ikigai (NL)